Töltés...

Mit csinál szabadidejében egy elsőéves kereskedelem-marketing szakos hallgató Szegeden?

 

Például csokitortát süt albérleti konyhájában. Legalábbis a 21 éves Czégény László, a PlazmaPont friss ösztöndíjasa cukrászbizonyítvánnyal a zsebében ezt teszi. No meg felfedezi a várost.

szeged2

Forrás: www.delmagyar.hu

 

Gyuláról érkezett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karára Czégény László. A leendő közgazdász nemrég nyerte el a PlazmaPont-ösztöndíjat. A pénzt a tandíjra fordítja, a lehetőséget pedig, hogy alaposan beleláthasson a PlazmaPont marketingfeladataiba, igyekszik minél jobban kihasználni. Az sem kizárt, hogy egyszer önálló cukrászdát nyit, ahol az itt megszerzett gyakorlati tudás bizonyára jól jön majd.

- Azért pályáztam erre az ösztöndíjra, mert úgy éreztem, itt tényleg használható ismeretekkel gazdagodhatok. Korábban olyan pesti cukrászdában dolgoztam, ahol a sok kitelepülés miatt a marketing fontos része volt a munkának, akkor döntöttem el, hogy ez lesz az én utam - meséli a fiatalember, aki először a gólyatáborban találkozott a PlazmaPonttal.

A plazmaadás ekkor keltette fel az érdeklődését, majd alaposan körüljárva a témát, maga is jelentkezett donornak. Már túl van a „beugró" orvosi vizsgálatokon, az első plazmaadás is közeleg. Mivel több donorral is beszélt már a tapasztalatokról, nyugodt szívvel vág bele a másokért történő kalandba.

Szabadidejében szívesen kísérletezik finomabbnál finomabb torták és sütemények elkészítésével, specialitása a belga csokitorta. A sok édességet sem rest lemozogni, örömmel sportol és ismerkedik a várossal, ahol korábban egyáltalán nem járt.szeged3

Forrás: www.delmagyar.hu


- Szeged igazán élhető, gyönyörű város, rengeteg programmal, kellemes hangulattal, sok kikapcsolódási és kulturális lehetőséggel. Szerintem a szegediek derűsek, nyitottak, jó közöttük élni. Az egyetem és a GTK is azon fáradozik, hogy jó közösség alakuljon ki a diákság körében. Tény, hogy tanulni kell, de ezért járok iskolába. Az pedig külön öröm, hogy a GTK-n szerzett tudást gyakorlattal egészíthetem ki a PlazmaPont jóvoltából.

Czégény László bepillantást nyerhet a plazmaközpont szervezeti működésébe, megismerkedhet az itt zajló online és offline marketingmunkával, részt vehet a rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában egy olyan csapat tagjaként, amely munkájának eredményeképp beteg embereken segíthet.

A PlazmaPont-ösztöndíjra, melyet Görbe Tamás marketingvezető, egykori GTK-s diák adott át szeptemberben az egyetemen, második alkalommal pályázhattak az elsőéves közgazdász hallgatók. Az ösztöndíjat olyan diáknak ítélik oda, aki tanulmányai iránt elkötelezett, alázatos és megvan benne az értékteremtésre való hajlam.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!